06-11-2023

Lloyd’s Type Approval zorgt voor brede maritieme inzetbaarheid DAF PACCAR MX-13

Terug naar het overzicht

NPS Driven heeft de Lloyd’s Type Approval van de DAF PACCAR MX-13 met succes afgerond. De schone, zuinige en stille Euro 6 MX motor die bij Vink diesel al sinds 2017 wordt ingebouwd, biedt de binnenvaart een ultramoderne oplossing. Dankzij deze Lloyd’s certificering is de motor nu breder inzetbaar en vanaf heden ook geschikt voor passagiersvaart, ADN - en overige geclassificeerde binnenvaartschepen.

News logo


De Lloyd’s Register Type Approval is het resultaat van een unieke samenwerking tussen NPS Driven en Vink diesel, ondersteund door DAF. De MX-13 is daarmee de enige Type Approved Euro 6 marine motor. Opgeteld bij eerdergenoemde onderscheidende vermogens, korte levertijden en zeer goede beschikbaarheid van onderdelen, maakt de Type Approval het plaatje van de in Eindhoven geproduceerde motor compleet.

Erkenning
De vraag naar deze certificering kwam rechtstreeks uit de binnenvaartmarkt waarin Vink een belangrijke motorleverancier is. De behoefte aan een Type Approval was al duidelijk tijdens de IWW Stage V-certificering, een uitdaging die NPS en Vink ook samen zijn aangegaan. NPS beschikt als distributeur over alle benodigde DAF-expertise en testfaciliteiten en heeft contact gelegd met Lloyd’s. Vink heeft de applicatie-eisen duidelijk gemaakt. "Een dergelijk project is alleen mogelijk door de diverse expertises en marktkennis bij elkaar te brengen," aldus Peter van der Heijden, managing director bij NPS Driven. Sander Langenberg, managing director bij Vink diesel voegt eraan toe: "Ik ben blij met de samenwerking, en nog meer met dit resultaat. Met de IWW Stage V-certificering hebben we al aangetoond dat deze motor een plek verdient in de binnenvaart. Met deze Lloyd’s-certificering wordt ook de technologische geavanceerdheid van de motor erkend, en vooral ook de betrouwbaarheid en veiligheid. Een oprecht unieke motor voor deze markt. Dat hier vraag naar is, maakt het aantal reeds bestelde motoren meer dan duidelijk.”

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer