Samen
innoveren
Over Lumipol Group

Lumipol Group is de moederorganisatie van een aantal toonaangevende, internationaal opererende technologie bedrijven. Onze gemeenschappelijke deler: Powering the world. De bedrijven zijn actief op het gebied van power systems, oftewel aandrijflijnen. Dit doen we in verschillende nichemarkten: dieselmotoren, pompen, generatoren en bijbehorende besturingselektronica. Van applicatieadvies tot en met het samen bouwen van een complete powertrain: als technologiepartner blijven we onze klanten positief verrassen met totaaloplossingen.

Powering the world
Powering the world. Dat is de verbindende factor binnen Lumipol Group. In 2011 werd Lumipol Holding opgericht door Paul Krieckaert. Met zijn technische achtergrond, kennis en ervaring is het doel om de internationaal opererende technologie bedrijven op zowel strategisch als operationeel niveau naar een hoger plan te brengen.

De bedrijven binnen Lumipol Group zijn bekende gezichten in de markten omtrent brandbeveiliging en de levering van dieselmotoren in industrie, marine en non-road toepassingen. Daarnaast maken ze eigen producten, zoals Zenoro generatoren en Xeamos aftertreatment systemen. En hebben ze een blik op de toekomst door de ontwikkeling en productie van diverse mobiele robotica-oplossingen.  

Op het gebied van technologie en innovatie, financiën en administratie, juridische zaken, HR, business development en communicatie worden de diverse bedrijven ondersteund door de Lumipol Group. In juli 2020 heeft Paul de dagelijkse leiding overgedragen aan zijn zoons. Met deze overdracht is een tweehoofdige groepsdirectie ontstaan, gevormd door Tom en Sven. Tom heeft als CEO focus hebben op algemene en financiële zaken, Sven focust zich als COO op de dagelijkse operatie en de commercie en Lars is als advocaat verantwoordelijk voor alle juridische zaken. Paul blijft als zeer geïnteresseerde aandeelhouder betrokken bij de richting en eventuele acquisities.

Alternate Text
It’s all about family

Lumipol Group is meer dan een verzameling bedrijven. De familieband is de basis van ons succes.

Magazine

Meer achtergrondinformatie over Lumipol Group en haar bedrijven? Download hier het corporate magazine.

Kwaliteit

Betrouwbaarheid is de belangrijkste factor. Binnen de Lumipol bedrijven willen we vóór alles een betrouwbare partner zijn voor onze klanten en leveranciers. De betrouwbaarheid drukken we uit in kwalitatief goede producten en diensten. Alle bedrijven zijn in bezit van de benodigde certificaten om optimale kwaliteit te waarborgen.