04-04-2022

Lumipol verkoopt zijn volledige belang in ELEO aan Yanmar

Terug naar het overzicht

Lumipol Group maakt vandaag officieel bekend dat het overeenstemming heeft bereikt met Yanmar, een Japanse multinational, over de verkoop van haar volledige belang in ELEO Technologies B.V., een batterijtechnologiebedrijf gevestigd in Helmond, Nederland.

News logo

 

Lumipol Group heeft een sleutelrol gespeeld als beginnende investeerder in ELEO door het bedrijf te helpen met strategische managementondersteuning en het verstrekken van financiële middelen. Bij de investering in ELEO in 2021 hebben Lumipol en ELEO ambitieuze doelen gesteld om de activiteiten van ELEO te laten groeien. De verwachtingen zijn duidelijk overtroffen en in relatief korte tijd zijn belangrijke resultaten bereikt, die door Yanmar zijn erkend. Met de verkoop van al zijn ELEO-aandelen aan Yanmar, stelt Lumipol ELEO in staat de volgende stap te zetten, zijn groei te versnellen en op te schalen naar een wereldwijd bedrijf.

Tom Krieckaert, Managing Director van Lumipol Group: “Allereerst willen we ELEO feliciteren met deze spannende stap om toe te treden tot de Yanmar Group. We hebben samengewerkt met het ELEO-team en het is absoluut geweldig om te zien wat ze in zo'n korte tijd hebben bereikt. We zijn dankbaar voor de samenwerking en de succesvolle investering. We wensen ELEO en Yanmar het allerbeste en succes op hun reis samen. De toekomst van ELEO is veelbelovend!”

Jeroen Bleker, medeoprichter van ELEO: “We zijn Lumipol erg dankbaar voor hun steun en voor het herkennen van onze unieke batterijtechnologie in het vroege stadium van onze reis. Het is een mooie rit geweest waarin we samen grote stappen hebben gezet. Bedankt, Lumipol!”

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer