06-02-2019

Fusie Solfic en Xeamos

Terug naar het overzicht

Per 4 februari 2019 zijn alle activiteiten van Solfic E&E ondergebracht in Xeamos BV. Xeamos is een onafhankelijke speler in de markt en levert emissiereductiesystemen voor alle merken dieselmotoren in non-road toepassingen.

News logo


Het merk Solfic zal hiermee na ruim tien jaar uit de markt verdwijnen. De fusie zorgt er voor dat Xeamos dé naam is voor emissiereductiesystemen in deze markt. Bovendien zal Xeamos maximaal kunnen profiteren van de kennis en gerelateerde activiteiten binnen de Lumipol groep. De synergie tussen Xeamos en de Lumipol groep op het gebied van motorenkennis en het internationale verkoop- en servicenetwerk levert een duidelijke meerwaarde voor onze klanten en stelt Xeamos nog beter in staat om de beste kwaliteit en service te bieden.

Onder de Lumipol groep vallen o.a. NPS Diesel B.V. , Van Wijk & Boerma Firepacks B.V. en Diesel Equipment Trading B.V.. Xeamos is in 2017 opgericht als joint-venture tussen NPS Diesel B.V. en Solfic E&E B.V. Xeamos richt zich op de verkoop van emissie-reductiesystemen voor verbrandingsmotoren in de non-road markt (scheepvaart, industrie) met focus op de luxe jachtbouw. Xeamos is gevestigd op Bijsterhuizen 2416 te Wijchen.

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer