01-07-2018

Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular

Terug naar het overzicht

Lumipol Holding is vanaf 1 juli 2018 de nieuwe investeerder van Avular. Avular krijgt hiermee de mogelijkheid de ontwikkeling van haar innovatieve en veelbelovende producten te versnellen.

News logo


Avular heeft een nieuwe investeerder aangetrokken om de ontwikkeling van haar innovatieve en veelbelovende producten te versnellen. De nieuwe investeerder, Lumipol Holding, zal de plaats innemen van eerdere investeerders en € 1.500.000 investeren.

Met deze investering wil Avular de komende jaren uitgroeien tot een toonaangevende speler binnen de roboticamarkt. Om deze ambitie te realiseren is het bestuur vernieuwd. Vanaf vandaag wordt Avular geleid door Albert Maas, Joop aan den Toorn en Yuri Steinbuch met ondersteuning van ervaren ondernemers Tom Krieckaert en Paul Krieckaert van Lumipol Holding. Hun gezamenlijke ervaring omvat het gebied van ontwerp, embedded systemen, regeltechniek, financiën en bedrijfsontwikkeling.

De producten
Het productportfolio zal bestaan ​​uit de Aerial Curiosity, de Curiosity Core en de Verax lokalisatiesystemen.

  • De Aerial Curiosity is een modulair droneplatform waarmee gebruikers snel nieuwe toepassingen kunnen ontwikkelen. Toepassingen variëren van drones die samenwerken in een lichtshow tot het meten van microlekkages met behulp van geluidsmetingen.
  • De Curiosity Core is momenteel het hart van de Aerial Curiosity, maar zal ook worden ontwikkeld als het brein van elke robot. Onze klanten kunnen de Core gebruiken voor een breed scala aan robottoepassingen door eenvoudig nieuwe of bestaande hardware op de Core aan te sluiten. De ontwikkeling van nieuwe applicaties wordt hierdoor sneller en goedkoper.
  • De lokalisatiesystemen van Verax zorgen ervoor dat de positie van elke robot onder alle omstandigheden bekend is, zowel binnen als buiten. Ze zijn compatibel met de Curiosity-platforms, maar kunnen ook stand-alone worden gebruikt voor andere (mobiele) applicaties.

Vanaf 1 juli 2018 en na verschillende succesvolle pilots, wordt de tweede serie van de Aerial Curiosity aan onze klanten geleverd. Voor meer informatie over Avular, de investering of de producten kunt u contact opnemen met Yuri Steinbuch via +31 (0) 6 51478158.

Ander nieuws

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer