15-02-2023

Lumipol Group lanceert Fietsplan

Terug naar het overzicht

In het begin van de maand februari heeft Lumipol het fietsplan gelanceerd voor collega’s werkzaam binnen Lumipol bedrijven in Nederland, als echt fietsland. De fietsregeling past bij de kijk op duurzaamheid van Lumipol en support van haar bedrijven.   

News logo

 

“Onder de collega’s bij de diverse Nederlandse bedrijven was er al vraag naar de fietsregeling. Niet alleen voor het woon-werkverkeer, maar ook voor privé gebruik. Als Lumipol stimuleren wij initiatieven voor fitte en gezonde medewerkers. We vergroten hiermee bovendien de secondaire arbeidsvoorwaarden voor toekomstige medewerkers”, aldus Edwin Rammeloo, CFO Lumipol Group en mede-initiatiefnemer van het fietsplan.  

Flexibel mobiliteitsbeleid 
Binnen de productportfolio’s van de bedrijven werken we aan schone oplossingen en alternatieven, zoals de inzet van waterstof, elektrificatie en mobile robotica. Deze duurzaamheidsvisie willen we breder doortrekken. Edwin: “Door de Corona-periode is het thuiswerken deels gebleven, maar we zien dat de bezetting binnen de bedrijven hoog blijft. Daarbij zijn we gaan nadenken over een flexibel mobiliteitsbeleid. Ook vanuit de medewerkers kregen we vragen over een fietsregeling. We zijn dus blij dat we dit hebben gerealiseerd.” 

Positieve reacties 
Na een eerste introductie bij Lumipol bedrijven in Nederland waren er veel positieve geluiden, maar ook veel vragen. “We hebben direct gezegd dat iedere medewerker een fiets kan gaan leasen. Het belangrijkste is dat heel Lumipol in Nederland gaat of blijft fietsen. De interne campagne draagt dan ook de naam: Heel Lumipol op de fiets.”, sluit Edwin af.   

De verwachting is dat zo’n 10 tot 20% van de medewerkers gebruik gaat maken van de regeling en hiermee een mooie bijdrage levert aan het duurzaamheidsbeleid. Dit wordt extra aantrekkelijk gemaakt door het fiscale voordeel voor de medewerkers.  

Over Lumipol 
Wij zijn Lumipol Group, moederorganisatie van een aantal toonaangevende, internationaal opererende technologie bedrijven. Onze gemeenschappelijke deler: Powering the world. De bedrijven zijn actief op het gebied van power systems, oftewel aandrijflijnen, mobiele robotica, AI en interconnect solutions.  

We omschrijven ons als betrokken investeerder. Als moederorganisatie heeft Lumipol letterlijk een verzorgende rol richting de bedrijven. Dit doen we op het gebied van technologie en innovaties, financiën en administratie, juridische zaken, HR, business development en communicatie.

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer