07-06-2021

Lumipol Group neemt Fire Lion Global over

Terug naar het overzicht

Lumipol Group voegt Fire Lion Global toe aan haar bedrijvenfamilie. Door de overname versterkt Lumipol haar positie in de sector voor brandblussystemen. Fire Lion is fabrikant van schuimpompen en wereldwijd actief met de verkoop van haar producten. Met Vancouver (Verenigde Staten) als thuishaven is de overname ook interessant vanuit geografisch perspectief van de Lumipol Group.

News logo


Internationale groei
Fire Lion is binnen Lumipol Group een welkome aanvulling op het portfolio aan producten van WB Firepacks, specialist in pompsets voor brandblusinstallaties. WB Firepacks en Fire Lion werken al jaren samen op het gebied van schuimoplossingen. Met de overname wordt Fire Lion een volledige dochterorganisatie van WB Firepacks. “We kunnen de markt nu nog beter bedienen als een completere aanbieder van schuimpompen en –systemen en het wereldwijde netwerk van Fire Lion nog beter benutten. Door de toevoeging van Fire Lion aan onze groep hebben we nu ook een bedrijfstak in de Verenigde Staten. De overname versterkt onze geografische dekking aan activiteiten en daarmee onze ambities voor (internationale) groei”, aldus Tom Krieckaert, CEO/Managing director bij Lumipol Group.  

Klaar voor de toekomst
Oprichter Tom Reser van Fire Lion: “Ik ben trots dat Fire Lion door de overname van Lumipol Group onder haar vleugels door kan blijven groeien. Deze stap biedt continuïteit op lange termijn en ik kijk uit naar een intensieve samenwerking met WB Firepacks. Samen kunnen we onze klanten nog beter bedienen in hun (schuim)behoeften.” Tom Reser blijft als oprichter betrokken bij de ontwikkeling van Fire Lion door de inzet van zijn brede kennis en ervaring over de schuimproducten. De directie komt in handen van Köksal Koçakoglu, managing director van WB Firepacks en HSA Firepacks GmbH.

Over Fire Lion Global
Fire Lion Global is wereldwijd actief als leverancier van schuimpompen en schuimpompsystemen. De schuimpompen van Fire Lion worden gekenmerkt als eenvoudig, gemakkelijk te repareren en robuust. Fire Lion Global-schuimpompen zijn UL-gecertificeerd, FM-goedgekeurd, ISO-geregistreerd en CE ATEX-gemarkeerd. Kijk voor meer informatie op www.firelionglobal.com

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer