11-05-2023

Lumipol investeert in bedrijfspand voor de bedrijven DET en Xeamos in Wijchen

Terug naar het overzicht

Vanaf mei 2023 start de grootschalige verbouwing van het huidige bedrijfspand van Diesel Equipment Trading (DET) aan Bijsterhuizen 2209 in Wijchen. Hierbij wordt het pand uitgebreid met een nieuw kantoorgebouw met in totaal 900m2, verdeeld over drie etages.
Xeamos zal het nieuwe pand naar verwachting in maart 2024 gaan betrekken. Ook DET blijft in het pand gevestigd en verwelkomt Xeamos als buren. 

News logo

 

Groei als drijfveer 
Het nieuwe pand krijgt een oppervlakte van 900 m2 aan kantoorruimtes erbij. Daarnaast gaat Xeamos zo’n 800 m2 aan bedrijfsruimte in gebruik nemen. “Door de enorme groei van Xeamos werd de huidige locatie in Wijchen te klein. Als investeerder zijn wij betrokken en denken we in alle opzichten mee met onze bedrijven. Zo ook over huisvestiging”, aldus Sven Krieckaert, COO binnen Lumipol Group, investeerder en eigenaar van het pand.  

De verbouwing wordt uitgevoerd door Bouwbedrijf BCP uit Cuijk. Sven Krieckaert: “We zijn blij dat we met het team van Xeamos, DET, Kantoor Princen, EF Studio, Bouwbedrijf BCP, Gebr. Janssen B.V. en Megens Elektrotechniek een goede oplossing hebben gevonden door de uitbreiding van één van onze eigen panden.” Het gebouw wordt door middel van een warmtepomp duurzaam verwarmd en de energie die benodigd is wordt opgewekt via zonnepanelen. 

Xeamos heeft momenteel 35 mensen in dienst en verkoopt per jaar meer dan 100 aftertreatment-systemen. De verwachting is dat dit in de aankomende drie jaar oploopt naar ruim 200 systemen. Alwin de Kock, directeur van Xeamos: “Ik ben trots op de weg die we met Xeamos hebben afgelegd, van club van zes medewerkers naar een toonaangevende partij in aftertreatment systemen. Clean Air Engineering is onze bijdrage aan een duurzamere wereld. We kijken uit naar de verhuizing en wat de toekomst gaat brengen.” 

Over Xeamos 
Xeamos is marktleider op het zeer gespecialiseerde gebied van emissie reducerende oplossingen die direct of indirect bijdragen aan een beter milieu. Schone lucht is de bron van leven voor mens en planeet, en de innovatie van Xeamos helpt bij het creëren van een gezondere wereld. Xeamos werkt samen met technologiepartners en klanten die kunnen vertrouwen op technische knowhow, diepgaande marktexpertise en een sterk begrip van wet- en regelgeving. Xeamos ondersteunt opdrachtgevers bij het aanpakken van emissies en het oplossen van de uitdagingen waarmee zij worden geconfronteerd op het gebied van reductie-eisen. Bezoek www.xeamos.com voor meer informatie. 

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer