04-11-2021

ELEO breidt fors uit met nieuwe batterijfabriek

Terug naar het overzicht

ELEO, de maker van geavanceerde batterijsystemen, betrekt in 2022 een grote batterijfabriek op de Automotive Campus in Helmond. In het nieuwe gebouw vertienvoudigt de jaarlijkse batterijproductiecapaciteit naar 500MWh – dat staat gelijk aan ca. 10.000 batterijpakketten. De bouw is inmiddels van start gegaan en is naar verwachting medio mei 2022 afgerond.

News logo


De nieuwe fabriek heeft een oppervlakte van 3.000 m2 met de mogelijkheid om uit te bouwen naar 4.000 m2. Het gebouw wordt uitgerust met de nieuwste machines, waarmee in de cleanroom batterijmodules volledig geautomatiseerd in elkaar gezet worden. Om voorop te blijven lopen in de markt beschikt de faciliteit bovendien over high-tech R&D labs om batterijtechnologie verder te ontwikkelen. Daarnaast is er ruimte voor verscheidende testfaciliteiten, paddocks, assemblage en warehouses. Het gebouw wordt d.m.v. een warmtepomp en zonnepanelen duurzaam verwarmd.

ELEO heeft momenteel 27 mensen in dienst. De verwachting is dat er over drie jaar ruim 200 mensen aan de geavanceerde batterijsystemen in Helmond werken.

Na de succesvolle marktintroductie in 2020 is uitbreiding een noodzakelijke stap om de groeiambitie van ELEO te realiseren. Eerder dit jaar werd daarom al Lumipol Group als investeerder aangetrokken om in deze groei te ondersteunen.

“Met onze krachtige batterijen verduurzamen we een breed scala aan industriële machines en voertuigen.” legt Bas Verkaik uit, medeoprichter van ELEO. “Door de enorme groei aan klanten werd ons huidige productielocatie snel te klein. We zijn blij dat we in samenwerking met de campus en Bouwbedrijf Van de Ven een geschikt perceel hebben gevonden waar we de komende jaren ons bedrijf kunnen uitbouwen en zo internationaal verder kunnen opschalen.”

Lex Boon, directeur van de Automotive Campus Helmond: “De reis die ELEO heeft afgelegd, van studenten team naar toonaangevend zijn in batterijen industrie, is waanzinnig om te zien. We zijn enorm trots dat een bedrijf als ELEO, die een grote rol gaat spelen in het Europese batterij-ecosysteem, kan uitbreiden op de Automotive Campus. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst brengt voor ELEO.”

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer