24-02-2021

ELEO vindt in Lumipol Group nieuwe investeerder

Terug naar het overzicht

ELEO (voorheen SPIKE Technologies) heeft in Lumipol Group een nieuwe investeerder aangetrokken om haar groeiambities te realiseren. Lumipol Group spreekt haar vertrouwen uit en neemt een minderheidsbelang in de Helmondse batterijfabrikant. Dit stelt ELEO in staat om de komende jaren verder door te groeien tot een toonaangevende speler op het gebied van geavanceerde batterijsystemen.

News logo


Geavanceerde batterijoplossingen
ELEO levert modulaire batterijoplossingen voor verschillende industriële toepassingen. Na de succesvolle marktintroductie van haar systemen in 2020 wil ELEO de komende jaren flink uitbreiden. Bas Verkaik, medeoprichter van ELEO: “Om onze groeiambities te realiseren gaan we de komende tijd investeren in de doorontwikkeling van onze producten, uitbreiding van onze faciliteiten en versterking van ons team. De investering van Lumipol is een mooie uitkomst van onze zoektocht naar een geschikte investeerder én partner. Door de expertise van Lumipol in onze groeimarkten in combinatie met de ruime ervaring op het gebied van bedrijfsvoering, spreekt ons de samenwerking met deze investeerder enorm aan. Wij hebben het volste vertrouwen dat Lumipol ons kan ondersteunen om de komende jaren onze ambitieuze plannen waar te maken.”

Partner in duurzaamheid
Deze investering sluit naadloos aan bij de visie van Lumipol om duurzame powertrain-oplossingen in verschillende nichemarkten te versnellen. Tom Krieckaert, CEO/Managing Director bij Lumipol: “We vinden het belangrijk om de energietransitie actief te kunnen benaderen en naast de bestaande dieseltechniek zien we dat de vraag naar  aandrijfsystemen met batterijen snel toeneemt. Wat ons aanspreekt is het grote potentieel van ELEO’s oplossingen bij de ontwikkeling van elektrische én hybride applicaties. De participatie in ELEO past daarom erg goed bij de expertise van onze bedrijvenfamilie.”

Over ELEO
ELEO is opgericht in 2017 door oud-studenten van de Technische Universiteit Eindhoven, waar de oprichters een revolutionaire elektrische motorfiets ontwikkelden om in 80 dagen mee de wereld rond te rijden. Sinds haar oprichting heeft ELEO zich toegewijd aan de missie om hoogwaardige batterijsystemen toegankelijk te maken voor een breed scala aan toepassingen. Vanuit die visie heeft ELEO een modulair batterijsysteem ontwikkeld dat zich onderscheidt door het geavanceerde batterijmanagementsysteem (BMS) en innovatief thermisch beheersysteem. Dit brengt aanzienlijke voordelen met zich mee op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en levensduur, waarbij het unieke modulaire concept ervoor zorgt dat de batterijen kosteneffectief zijn voor verschillende applicaties, van kleine tot middelgrote series. ELEO is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond. Meer informatie is te vinden op www.eleo.tech.

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer