19-04-2023

Lumaux’ eerste investering: SenseGlove

Terug naar het overzicht

Lumaux is trots te kunnen delen dat de eerste investering sinds de oprichting met succes is afgerond: SenseGlove.

News logo

 

Haptische handschoenen
SenseGlove is een hightech scale-up gevestigd in Delft, Nederland, en ontwikkelt en produceert haptische handschoenen. De nieuwste handschoen, de Nova, geeft gebruikers kracht- en vibrotactiele feedback. Door weerstand uit te oefenen via zijn magnetische wrijvingsremmen, imiteert de Nova het gevoel van grootte en stijfheid (force feedback). De vibrotactiele feedback stelt de Nova in staat om het gevoel van knopklikken, trillingen en impactsimulaties weer te geven, die cruciaal zijn voor virtual reality-training met tools en dashboards.

Met andere woorden, de haptische handschoenen van SenseGlove bieden gebruikers een natuurlijke en intuïtieve manier om met virtuele objecten om te gaan. De slimme handschoenen zijn ontworpen om het gevoel van aanraking na te bootsen, waardoor gebruikers de grootte, stijfheid en de weerstand van objecten in virtuele omgevingen kunnen voelen. Dit innovatieve product draagt bij aan de groei en ontwikkeling van Virtual Reality en heeft bewezen use cases op veel verschillende gebieden, waaronder training, onderzoek en telepresence.

De grenzen van technologie verleggen
De investering van Lumaux in SenseGlove past goed binnen de doelstelling om Nederlandse innovatieve bedrijven te ondersteunen die de grenzen van technologie verleggen. Tom Krieckaert, fondsmanager bij Lumaux: "We zijn trots om onze samenwerking met SenseGlove aan te kondigen. Hun baanbrekende technologie en getalenteerde en diverse team sluiten perfect aan bij onze investeringscriteria. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking aanzienlijke waarde zal opleveren voor alle betrokkenen. We kijken ernaar uit om SenseGlove te ondersteunen terwijl ze een revolutie teweegbrengen in het Virtual en Augmented Reality-landschap."

VR en AR
De investering van Lumaux in SenseGlove komt op een moment dat Virtual en Augmented Reality-technologieën snel ontwikkelen, en velen voorspellen dat ze een revolutie teweeg gaan brengen in een breed scala van industrieën. De haptische handschoenen van SenseGlove gaan ongetwijfeld een sleutelrol spelen in deze transformatie, door gebruikers een meer natuurlijke en meeslepende manier te bieden om met digitale inhoud om te gaan, waardoor de algehele ervaring van de Metaverse wordt verrijkt.

“We zijn blij om de samenwerking aan te kondigen met een spraakmakende investeringsmaatschappij als Lumaux. Deze investering stelt ons in staat om onze state-of-the-art haptische producten wereldwijd in te zetten en de ontwikkeling van handhaptische technologie te versnellen om de menselijke capaciteiten te verrijken en zin te geven aan Virtual en Augmented Reality”, aldus Frank Goovaerts, SenseGlove CEO.

Met de steun van Lumaux is SenseGlove goed gepositioneerd om te profiteren van de groeiende vraag naar haptische technologieën en om zich te ontwikkelen als leider in deze markt.

Over Lumaux
Lumaux, gevestigd in Eindhoven, is een investeringsfonds voor Nederlandse hightech. Lumaux gaat bedrijven met een hoog potentieel ondersteunen met een multidisciplinair team en middelen. Het team is van mening dat er in het huidige investeringsklimaat ruimte is voor een toegewijd, vindingrijk en ondersteunend investeringsfonds. De fondsmanagers hebben uitgebreide ervaring opgedaan in strategische, technische, financiële en juridische zaken. Hierdoor biedt Lumaux niet alleen financiële ondersteuning, maar wil het ook een waardevolle partner zijn voor het management. Ga voor meer informatie naar www.lumaux.com.

Over SenseGlove
SenseGlove is een draagbare handschoen voor kracht en haptische feedback. Het maakt natuurlijke interactie in VR mogelijk en traint spiergeheugen door de grootte, stijfheid en impact van virtuele objecten te voelen. In tegenstelling tot controllers kun je met SenseGlove virtuele vasthouden, duwen, aanraken, verbinden en knijpen alsof het echt is. De combinatie van kracht- en vibrotactiele feedback, draadloos compact ontwerp en succesvolle zakelijke toepassingen maakt het de meest praktische XR-handschoen op de markt. Tegenwoordig wordt hun product gebruikt om de effectiviteit van virtuele training te vergroten voor klanten als Volkswagen, Airbus, Scania, Honda, Cambridge University, TNO, Fraunhofer, Siemens en nog veel meer.

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer