27-03-2023

Nieuw investeringsfonds Lumaux met focus op Dutch Tech

Terug naar het overzicht

De lancering van een nieuw investeringsfonds gericht op Nederlandse hightech technologie is een feit. Het nieuwe fonds, genaamd Lumaux, ondersteunt de groei van innovatieve start-ups en scale-ups. Lumaux heeft tot doel te investeren in early-stage start-ups en scale-ups, actief in een of meer van de volgende marktsegmenten: robotica, energietransitie en mobiliteit. Het ervaren en ondernemende team is trots eindelijk aan de slag te gaan en zijn missie om “taking tech to the next level" te vervullen.

News logo

 

Multidisciplinair team en middelen
Lumaux gaat bedrijven met een hoog potentieel ondersteunen met een multidisciplinair team en middelen. Het team is van mening dat er in het huidige investeringsklimaat ruimte is voor een toegewijd, vindingrijk en ondersteunend investeringsfonds. De fondsmanagers hebben uitgebreide ervaring opgedaan in strategische, technische, financiële en juridische zaken. Hierdoor biedt Lumaux niet alleen financiële ondersteuning, maar wil het ook een waardevolle partner zijn voor het management.

Lars Krieckaert, fondsmanager Lumaux: “We zijn erg trots met de lancering van ons fonds en hebben zin om aan de slag te gaan om de groei binnen alle aspecten van het bedrijf te versnellen. We geloven dat de diversiteit van ons team en onze ervaring als ondernemers ons in staat stellen het management van portefeuillebedrijven beter te ondersteunen en waarde toe te voegen.”

Groeiende markten
De markten waarop Lumaux zich richt - robotica, energietransitie en mobiliteit - hebben in de recente geschiedenis al een enorme groei laten zien en zullen naar verwachting nog verder groeien.

Edwin Rammeloo, fondsmanager Lumaux: “We zien veel kansen voor bedrijven die actief zijn in de beoogde markten. Deze bedrijven hebben een grote dynamiek en bieden oplossingen voor alledaagse uitdagingen en urgente zaken als tekort aan arbeidskrachten, stijgende (productie)kosten en klimaatverandering. Bedrijven die oplossingen bieden voor deze problemen, zullen de verkoop van hun producten en diensten snel kunnen opschalen.” 

Investeringscriteria 
Lumaux heeft investeringscriteria (op hoog niveau) opgesteld voor de potentiële investeringen, waaronder: hightech start-ups en scale-ups (portfoliomix van early- en later stage-bedrijven), software/hardware-productcombinatie en gevestigd in Nederland. 

Lumaux is momenteel bezig met de afronding van de eerste investering en zal binnenkort meer informatie delen over deze mooie samenwerking. 

Over Lumaux
Lumaux is een investeringsfonds voor Nederlandse hightech, gevestigd in Eindhoven, Nederland. Lumaux gaat bedrijven met een hoog potentieel ondersteunen met een multidisciplinair team en middelen. Het team is van mening dat er in het huidige investeringsklimaat ruimte is voor een toegewijd, vindingrijk en ondersteunend investeringsfonds. De fondsmanagers hebben uitgebreide ervaring opgedaan in strategische, technische, financiële en juridische zaken. Hierdoor biedt Lumaux niet alleen financiële ondersteuning, maar wil het ook een waardevolle partner zijn voor het management.
Ga voor meer informatie naar www.lumaux.com

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer