01-07-2020

Directiewisseling Lumipol Group

Terug naar het overzicht

Per 1 juli 2020 wordt de dagelijkse leiding van de Lumipol bedrijven door Paul Krieckaert overgedragen aan zijn zonen Tom en Sven Krieckaert. Zij worden beiden statutair directeur en gaan samen Lumipol verder uitbouwen.

News logo


Tweehoofdige directie
Met deze overdracht ontstaat een tweehoofdige groepsdirectie. Er volgen geen grote koerswijzigingen. Ook de rolverdeling blijft in grote lijnen zoals deze al was. Tom zal als CEO focus hebben op algemene en financiële zaken, Sven gaat zich als COO vooral focussen op de day to day operatie en de commercie. Paul blijft als zeer geïnteresseerde aandeelhouder betrokken bij de richting en eventuele acquisities.

Paul Krieckaert: “In de afgelopen 9 jaar zijn we gegroeid naar een solide groep met goed presterende bedrijven. De laatste 5 jaar heb ik binnen Lumipol intensief met Tom en Sven gewerkt. Zij zijn steeds meer op mijn stoel gaan zitten en nu is het moment daar om de dagelijkse leiding over te dragen aan Tom en Sven. En daar heb ik alle vertrouwen in.”

Van Holding naar Group
De benoemingen gaan in op 1 juli. De overdracht gaat gepaard met een nieuwe naam voor de holding: Lumipol Group. De naamgeving Group sluit beter aan bij de betrokkenheid, de bedrijfsvoering van de bedrijven en het familiegevoel. Dit wordt op korte termijn kracht bijgezet met een nieuwe website en actievere communicatie naar buiten toe.

Over Lumipol
Lumipol Group is een familiebedrijf, bestaande uit een aantal technische internationale (maak)bedrijven in binnen- en buitenland. Onze gemeenschappelijke deler: Powering the world. De bedrijven zijn actief op het gebied van power systems oftewel aandrijflijnen. Dit doen we in verschillende nichemarkten: dieselmotoren, pompen, generatoren en bijbehorende besturingselektronica en robotica. Van applicatieadvies tot en met het samen bouwen van een complete powertrain: als technologie partner blijven we onze klanten positief verrassen met totaaloplossingen. 

Facts & figures

  • 1100 medewerkers
  • 9 werkmaatschappijen
  • Omzet > € 100 miljoen
  • 12 kantoren in 5 landen

Ander nieuws

01-07-2018 Lumipol Holding, nieuwe investeerder Avular
Lees meer

01-01-2018 Lumipol Holding neemt Diesel Equipment Trading (DET) over
Lees meer

06-02-2019 Fusie Solfic en Xeamos
Lees meer